Una obra de Lluís Ribas al Museu de Montserrat
El dia 9 de febrer de 2010 ha estat entregada al Sr. Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat, l’obra de Lluís Ribas “El Crist de la bona sang”, per a formar part de la col•lecció d’aquest important museu.
Lluís Ribas ha manifestat que per a ell, aquest acte és comparable professionalment a la primera exposició individual que va celebrar a Nova York, i està molt content de que la seva obra sigui acollida en aquest museu que, pel seu gust, és un dels més bonics del món, agraint profundament el interès del seu director.
“Ja fa molts anys que pensava fer un quadre religiós sobre la figura de Crist enviat per Deu, però no tenia les idees clares perquè no volia que fos un Crist convencional, com sempre ha estat representat pels milers d’artistes que han tocat aquest tema.
Un dia, ja fa temps, en un sopar a Palm Beach amb el Sr. James Borynak, propietari de la galeria Wally Findlay, persona molt religiosa i gran col•leccionista de crucifixos, em va dir que era una llàstima que no fes un quadre de Crist. Des d’aquell moment, la meva vella idea de realitzar aquesta pintura es va convertir en obsessiva, fins que un bon dia vaig concebre la meva obra: “El Crist de la bona sang”.
Aquest Crist, pintura de gran format, (195x114 cm., la figura és de mida natural i el model ha estat el meu fill David), representa la figura de Crist cobert per un llençol blanc, levitant sobre el buit i elevant-se fins a sortir del quadre, de manera que només es pot veure part del seu rostre. Per altra banda, té el braç dret descobert fora del llençol, amb la mà oberta d’una manera receptiva, rebent un fil de sang que li entra al palmell de la mà, retenint part d’aquesta sang, al mateix temps que deixa caure per entre els seus dits l’altra part que rebutja. Aquest no és un Crist que dóna la sang pels homes, sinó que rep tota la sang vessada en el seu nom, però Ell només accepta la que ha estat vessada pels homes de bona voluntat que han cregut en la seva paraula, i rebutja la sang que ha estat vessada en el seu nom en guerres injustes i per fanatisme religiós, o simplement pels interessos i mentides dels homes.”